Flybransjen nyter lave oljepriser

Mange bransjer nyter godt av lave oljepriser. Blant dem er både shipping og flyfartsnæringen. Hvis oljeprisene holder seg rundt 60 dollar per fatet ut året vil Norwegian raskt tjene inn over 1 milliard ekstra.

Det har vært et dramatisk år for Norwegian med en aksje som har vist svakhetstegn i slutten av 2015, men som igjen klatret ved inngangen av 2015. Etter ny nedgang i aksjekursen i slutten av august i år kan selskapet allikevel takke en lav oljepris for at året ikke blir så verst allikevel.

Økt inntjening per aksje
Aksjeanalytikerne i investeringsbanken SEB har spesielt sett på hva Norwegian kan ta inn igjen av det tapte i løpet av året. Hvis oljeprisen holder seg rundt 60 dollar per fatet, noe som er høyere enn hva som er tilfellet når dette skrives, vil Norwegian sitte igjen med rundt 1,4 milliarder mer enn hva som ligger i selskapets budsjett. Etter skatt vil summen ligge på rundt 1 milliard og per aksje vil inntjeningen være 29 kroner.Norwegian

Positive utslag
For Norwegian Airshuttle, som er notert på Oslo-børs under NAS, gir altså de lave oljeprisene positive utslag på kort sikt. På lang sikt ligger det fortsatt noe usikkerhet rundt veksten. De siste dagers nedgang på Oslo Børs har dratt med seg Norwegian og aksjene deres, men har kommet ned til en pris som møter på en sterk teknisk motstand. Aksjen omsettes for høye summer hver eneste dag og er en favoritt blant mange ‘day tradere’. En av grunnene er de store svingningene og den spennende farten selskapet har hatt de siste årene – positivt.Maersk

Store utslag også i shippingbransjen
Det er ikke bare flybransjen som nyter godt av oljepriser på under 50 dollar fatet, men også shippingbransjen. Verdens største containerfrakt selskap Maersk Line kan også glede seg. For det danske selskapet utgjør Kina en viktig del av selskapets resultater og ettersom Euroen har falt hele 15 prosent mot den kinesiske valutaen Yuan. Det siste året var gleden stor da People’s Bank of China devaluerte den kinesiske valutaen i midten av august måned.

Privacy Policy