Hvordan du kan tjene penger på oljehandel

Mange som handler aksjer eller valuta har også lagt merke til at man kan handle nesten alle råvarer som finnes. Dette kan du også gjøre og det finnes mange nordmenn som hver dag tjener gode penger på å enten selge eller kjøpe olje.

Det å handle olje er akkurat som å handle en aksje, men tror du at oljeprisen vil gå ned kan du selge olje helt uten å eie olje fra før. Hvordan er nå dette mulig? Gjennom å benytte seg av en CFD-handel kan du tjene penger på at noe faller, dette heter å shorte olje.

Handle råvarer og olje via en nettmegler
Ikke alle nettmeglere tilbyr å handle Nordsjøolje, men den amerikanske oljen WTI er stort sett tilgjengelig hos alle. Denne oljen blir stort sett produsert i Texas og er lett omsettelig, noe som betyr at WTI-oljen er likvid og handles raskt. Grunnen til dette er at oljen er lett å frakte, blir sett på som noe mer miljøvennlig enn andre typer, men også fordi produksjonen er mye lavere enn andre oljetyper i verden. WTI-oljen brukes derfor som en målestokk for oljeprisene i verden.

Oil_TradeSkaff deg en egen handelsplattform.
Hvis du er kunde hos en bank som tilbyr aksjehandel kan du enkelt sjekke om de også tilbyr handel i råvarer og olje. Hvis din bank ikke tilbyr dette kan du enkelt bli kunde hos de mange nettbaserte meglerne. Her kan du enkelt starte å handle olje rett fra mobilen eller PCen din. Du kan handle spot priser, som betyr å handle i prisen som er akkurat nå, men også kjøpe opsjoner som er litt mer kompliserte.

Raske penger
Det er mange forhold som styrer oljen – både den globale verdensøkonomiens tilstand som styrer etterspørselen etter olje, men også valutakurser. Dollaren og olje følger hverandre ofte, men spesielt de siste årene har Kinas etterspørsel etter olje blitt en klar indikator om prisen går ned eller opp. De som de siste månedene har satset på en lav oljepris har tjent raske og mye penger. De har da valgt å shorte oljeprisen. Du kan også bli en olje-ekspert og de største bankene utgir hver morgen en egen morgenrapport som beskriver dagens økonomiske situasjon og hvor oljeprisen er på vei.

Privacy Policy