Industrikonferansen i Bodø

Nordland er så heldig å ha så mange industrientusiaster at Norsk Industri har valgt å arrangere sin årlige konferanse i Bodø andre året på rad. Industrikonferansen 2015 holdes 23. og 24. september og blir betegnet som en av de aller viktigste arbeidskonferansene dette året.

Det er lenge siden en industrikonferanse har vært så viktig som i 2015. Med økning i arbeidsledigheten denne sommeren spesielt i oljerelatert bransje er det ekstra mange punkter på årets agenda. Kanskje tidligere statsminister i Sverige, Carl Bildt, har noen gode tips å komme med til Norsk Industri.

Industrien blomstrer i nord
Mens arbeidsledigheten øker i resten av landet, spesielt i Rogaland, så blomstrer industrien i Nordland, fylket som igjen skal avholde Norges viktigste industrikonferanse. Ikke bare er det industrien som blomstrer, men Nord-Norge har meget positive tall både når det kommer til turisme, oppdrett og gruvedrift. Det er spesielt fastlandsindustrien det blir satset sterkt på og en av grunnene er den svake kronen. Det er selvfølgelig trist at oljebransjen sliter dette året, men samtidig kan satsingsområder som kanskje har kommet i skyggen for oljen nå stå frem og vise at Norge har en lys fremtid og at nordmenn kan andre ting enn oljeproduksjon.

Celebert besøk
Talerne er mange i år og konferansen i Bodø får celebert besøk av Olje- og Energiminister Tord Lien, men også Sveriges tidligere statsminister Carl Bildt kommer. Han vil snakke om Norge som investeringsland og hvordan resten av verden ser på Norge. Foredragsholderne står i kø og andre viktige personer som skal holde foredrag er NHOs direktør Kristin Skogen Lund og fra LO kommer leder Gerd Kristiansen. Mye ligger til rette for at det skal skrytes mye av Norge og hvor flinke vi er, men i en usikker fremtid i møte må det være rom for at industrien også får lov til å fortelle sin versjon av tingenes tilstand.

Et bredt samarbeid
Årets konferanse er et samarbeidsprosjekt mellom LO, NHO, Nordland Fylkeskommune og Norsk Industri. Det er altså et bredt samarbeid noe som viser at samhandling mellom ulike parter i næringene kan være fruktbart. Alle står foran de samme utfordringene og ingen vil klare å møte fremtiden alene.

Et av satsingsområdene for Norsk Industri vil de neste årene være rekruttering blant nyutdannede. Dette kommer det til å snakkes mye om under årets Industrikonferanse i Bodø 23 og 24. september.

Privacy Policy