Oljeindustrien og populærkultur

Moderne, populære filmer med olje i fokus

Olje står midt i sentrum av det moderne samfunnet som omringer oss for øyeblikket. Det er oljen som driver oss fremover, oljen som satte fart på utviklingen av sivilisasjonen og globaliseringen. Dermed er det ikke særlig overraskende at oljeindustrien har blitt skildret i utallige filmer, TV-serier, dokumentarer og dataspill. Oljeindustrien utgjør en viktig del av velferdsstaten vi har bygd her i Norge, derfor interesserer mange nordmenn seg for det «svarte gullet». To særdeles gode filmer er å anbefale for alle som vil få et innblikk i oljens historie og alle nyanser som strekker seg på kryss og tvers av industrien. «There Will be Blood» fra 2007 tar for seg oljeindustrien i USA, der en forretningsmann reiser rundt i de sørlige statene og pumper opp olje på land som tilhører lokale bønder. Med seg har han sønnen sin, som dessverre får lide av farens arbeid. Filmen har fått god kritikk for å vise de mørkeste sidene av bransjen. Det samme kan sies om «Day of the Falcon» fra 2011, med Antonio Banderas i hovedrollen. Her får vi se kontrastene som oppstod i Saudi-Arabia da oljen ble oppdaget. Konservative og liberale krefter ble brakt sammen i kampen om oljeutvinningen og landets fremtid. Banderas spiller rollen som en arabisk prins, fanget i disse blodige oppgjørene – en rolle han spiller helt fantastisk.

Tjen penger på oljen via nettet

De fleste av oss vet fint lite om oljeindustrien og pengene som utvinnes fra Nordsjøen og andre steder på planeten. Enda færre av oss tjener penger på oljen, selv om dette er hovedinntekten til Norge. Dette fordi de fleste tror at det er kjempevanskelig å begynne å tjene på olje. Med inntoget av moderne teknologi har det derimot blitt utrolig enkelt å tjene penger på oljeindustrien, uansett om du er kjent med bransjen eller ei. Vil du tjene penger på de ulike oljeprisene og aksjene til diverse oljeselskaper, har du binære opsjoner og online aksjehandel å vurdere. Tusenvis av nordmenn tjente gode penger på å leke seg på børsen da finanskrisen traff, derfor gikk krisen forbi uten noen særlig store komplikasjoner for landet vårt. De som ikke gidder å sette seg for dypt inn i industrien og alle faktorer som spiller en stor rolle for oljeprisen, kan heller prøve ut noen moderne spilleautomater med olje i fokus. Les deg opp på de ulike spillene og bonusene nettaktører tilbyr norske spillere hos http://www.casinovinnere.com/  – med grundig informasjon og en guide med smarte trekk du kan foreta for å høyne vinnersjansene dine. Slike spilleautomater har ofte store gevinster på lager, og med litt hell kan du til og med bli millionær. Det blir noe å skryte av – at du har tjent millioner på oljen uten å vite noe som helst om industrien og uten å se fysisk olje i det hele tatt!

Oljespill på nettet

quest-for-oilHar du sansen for oljeindustrien og kunne tenkt deg å leke litt med oljepriser og utbyggingen av oljefelt, finnes det flere kule online spill du kan boltre deg i. Oiligarchy er et populært, raskt spill på nettet som lar deg bygge deg opp til å bli en ordentlig oljefyrste, med investeringer i en rekke land og en uendelig strøm av oljeinntekter. Kult spill for de som kanskje kunne tenkt seg en jobb i bransjen. Har du forresten hørt om transportselskapet Maersk? Dette er et dansk selskap som nå strekker seg til alle seks kontinenter og står for en stor del av oljetransporten til havs. For å gi unge logistikkstudenter og mennesker med en generell interesse for oljeindustrien noe å leke seg med, har de utviklet et helt eget spill som heter Quest for Oil. Dette spillet er tilgjengelig både for iOS- og Android-enheter, altså kan du laste det ned til mobilen og utvikle oljenettverket ditt uansett hvor du befinner deg. Her kan du konkurrere mot andre spillere, eller fokusere på å lære mer om industrien og hvordan oljen transporteres fra land til land.

Privacy Policy